Wandelen en bergbeklimmen

Wandelen in de Guyana’s

In de Guyana’s zijn er ruim mogelijkheden om lekkere lange of korte wandelingen te maken wel of niet in het regenwoud of gewoon in een stad. Als ik op trip ben vind ik het lekker om vroeg s’morgens, direct na het ontbijt te beginnen aan mijn boswandeling. Zorg wel dat je gympen aan hebt vanwege de vele uitstekende wortels en bijtinsecten, je wil toch je tere voetjes beschermen! De kans is dan ook groot om allerlei vogels te spotten die nog bezig zijn met hun ochtend zang! Prachtig vind ik dat! Verder kun je ook veel kleine insecten tegenkomen zoals de draagmieren die binnen 1 nacht een hele boom kunnen leeg dragen! en ook mooie Amazone bloemen van fel rood gekleurde Palulu tot licht paars, ik moet me zelf inhouden om niet een paar te pukken! Ze zouden heel mooi staan op mijn voor terras!  

Of loop in Kabalebo langs een oud vliegtuigje en laat de gids je vertellen over de vele kruiden en producten die het Amazone woud kent. Drink water uit een liaan, brand een kaarsje van boomhars, kap uit een stuk hout je eigen pagaai, hoor de echo in het bos na een klap op de telefoon boom en ga zo maar door. Vergeet niet tijdens je wandelingen ook uit te kijken naar apen, luiaards en als je geluk hebt zie je de bekende oranje Rotshaan die zijn dansje doet om een vrouwtje te paaien. In Guyana is het hoogtepunt de wandeling naar de majestueuze Kaieteur waterval (alleen per vliegtuig te bereiken), zie de Gouden kikker in de bromelia’s en naarmate je dichterbij de val komt dan geloof je pas echt dat de Kaieteur val, de hoogste single waterdrop waterval in de wereld is!

Berg beklimmen

Beschik je over een top conditie? Dan is bergen beklimmen een leuke bezigheid! In de Guyana’s is er ook de keus om stevige bergen te beklimmen of kleinere, die niet een top conditie van je vereisen. Of wil je bergen beklimmen combineren met een aantal dagen in de jungle verblijven, slapend in een hangmat, badend in de rivier en zelf je avondeten vangen? Dat kan ook, ervaar dan de ‘back to basic’ trektochten. Voor deze tocht moet je niet bang zijn om vies te worden, of bang zijn voor slangen en spinnen. Een pittige klim, de berg op maar het waanzinnig mooie uitzicht over de groene Amazonewoud is het meer dan waard! Ervaar een echt avontuur a la Freek Vonk!

Een berg beklimmen als eendaagse trip kan ook, je hoeft dan niet dagen in de wildernis voor te blijven.  Zeker geschikt voor mensen met een matige conditie… net als ik! Tijdens deze tochten is  de kans groot dat je apen, luiaards, land vogels zoals de Powisi, en misschien zelf een slang tegen komt. Laat de gids je begeleiden en volg zijn aanwijzingen stipt op want rarara hij ziet vast iets dat jij niet ziet!

  • Share :
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery