Vissen

In de Guyana’s komen er ongeveer 3000 verschillende soorten vissen voor en verdeel ik  Zee, Rivier, Zoetwater en Zwampvissen. Van de kleinste Tetra aquarium vis tot de meterslange Lau-Lau (Piraiba) kom je tegen in de Guyana’s.  De bekende vis spots zijn; riviermondingen, zwampen, Brokopondo meer en diep in het binnenland bij de oorsprong van rivieren.

Sport vissen in de Guyana’s

Voor de ‘die hard’ sport vissers is de Arapaima, Anjoemara (Wolfsvis), Redtail, Peacock bass en de Lalaw de echte kanjers om te vangen! Het geduld in de felle zon en de urenlange strijd is het aan het eind allemaal waard! Let wel na de foto, de vissen meteen weer loslaten in het water!

De Araipaimas en de Piranha zijn de bekendste vissen in de 3 Guyana’s. De Arapaima is in Zuid-Amerika de grootste zoetwatervis. Sommige bereiken een lengte van 3 meter en wegen meer dan 180 kilo.

Piranha’s zijn zoetwatervis berucht om hun zeer scherpe driehoekige tanden en sterke kaken die een krachtige beet produceren. Ze zijn een zoetwatervis die overal in Zuid-Amerikaanse rivieren en meren te vinden zijn, met enkele van de grootste bekende die worden gezien in het Amazonebekken van Guyana. Hoewel ze vergeleken met de populaire Arapaima-vissen in Guyana relatief klein zijn, variërend van gemiddeld 5-14 inch, maakt hun reputatie als roofdier hen een van de meest gevreesde vissen ter wereld! En toch is er 1 soort onder hun bekend die alleen zaden en vruchten eet te weten de Kumaru. Dus gevaar ligt niet overal te loer!

De beste periode voor sportvissen

De beste periodes voor de sport vissers zijn voornamelijk in de droge periodes:
– Van augustus tot met  maart: kust vlakte
– Van juni tot en met februari: verre binnenland

Lodges voor sport vissers

Afhankelijk van je wens  kun je kiezen tussen een geriefelijke verblijf bij het sport vissen of van een ‘back to basic’ kamp. De vis trips zijn volledig verzorgd; vis gids, kok, kleine aluminium boten met motor en vis gerei.

Zwampvissen hengelen

Zwamp visserij is een bekende sport onder de lokale bewoners. Favoriet spot zijn de kanalen langs de Oost West verbinding, hier zie je vaak auto’s met bamboehengels en mensen langs de kant van de weg die staan te vissen. Het is weekend en vissen is hier een favoriet uitje! De zwampvissen worden gevangen met de hengel en bestemd voor consumptie. Voor deze vissers heb ik bijzondere waardering, in de zon, urenlang stil zitten en vaak ook nog tussen meters hoge gras en misschien ook een slang in de buurt! Nee absoluut niet mijn ding alhoewel ik wel een viseter ben, laat ik het vissen toch maar over aan mijn overige familie leden. Kwie Kwie is een van de meest geliefde zwampvissen. De vis is gepantserd en ziet er vreemd uit, maar is erg lekker! Andere vissen die met de hengel gevangen worden in zwamp gebieden zijn Krobia, Pataccas en Walapas.

De beste periode om te hengelen

Zwamp vissen worden beschermd door de overheid en daarom geldt er  opening en sluitingstijd voor zwamp visserij.

Zee en riviervissen

In de monding van de rivieren en dichtbij zee ze rivieren kun je verder ook tegen komen; Sidderalen, Roggen, Koebis en Meervallen. Ook hier geldt dat je uren lang geduld moet hebben in de felle zon en hoop een grote vis aan de haak te slaan!  

Vis vakantie

Ben jij een fanatieke sport visser of een amateur visser laat ons weten en wij zetten een unieke vis excursie voor jouw in elkaar. Inclusief hengelmateriaal, verblijf, transport en voeding. De trips variëren tussen eendaagse, tweedaagse, achtdaagse, tiendaagse en zestien daagse vis trips. Wat jouw rest is om die kanjer uit het water te halen!

  • Share :
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery