Natuur

Voor een unieke ervaring in de natuur, hoef je niet verder te zoeken! De belevenis in de ongerepte Amazone regenwoud in de Guyana’s is een echt cadeautje voor natuur liefhebbers en voor degene die rust in de natuur op prijs stellen. Er is zo veel te zien zowel in de kustvlakte, Savanna en het echte regenwoud met haar eeuwenoude bomen. Geniet van de Kaieteur watervallen, naar mening mening een wereld wonder! Zie ook historische plaatsen waar de natuur weer heeft overgenomen zoals de oude forten in Guyana, oude gevangenis is Frans Guyana en voormalig Joods dorp in Suriname. Bevaar rivieren die de oorspronkelijke bewoners van de Guyana’ s, de Inheemsen en later de weggelopen slaven nog steeds van afhankelijk zijn. Maak lange of korte wandelingen in de natuur en laat de gids je de geheimen van de Amazone als onze medicijnenkast verklappen. Ontdek je eigen Eldorado in de 3 Guyana’ s, verblijf in een basic resort gerund door locals, of kies voor luxe in de natuur! De Guyana’ s zijn een perfecte vakantie plek voor families met kinderen!

Pejego Tours en natuurbescherming.

In januari 2020 zijn wij lid te worden van TIES International Eco Tourism Association. Wij vinden ecotoerisme belangrijk omdat het gaat over het verenigen van natuurbehoud, gemeenschappen en duurzaam reizen. Dit betekent dat degenen die ecotoerisme activiteiten uitvoeren, eraan deelnemen en op de markt brengen, de volgende ecotoerisme principes moeten hanteren:

 1. Minimaliseren fysieke, sociale, gedrags- en psychologische effecten.
 2. Bouwen milieubewustzijn en cultureel bewustzijn en respect op.
 3. Zorgen voor positieve ervaringen voor zowel bezoekers als hosts.
 4. Bieden directe financiële voordelen voor instandhouding.
 5. Genereren van financiële voordelen voor zowel de lokale bevolking als de particuliere industrie.
 6. Leveren bezoekers gedenkwaardige, interpretatieve ervaringen die helpen de gevoeligheid voor het politieke, ecologische en sociale klimaat van gastlanden te vergroten.
 7. Ontwerpen, bouwen en exploiteren van voorzieningen met weinig impact.
 8. Erkennen de rechten en spirituele overtuigingen van de inheemse bevolking in de gemeenschap.

Pejego Tours heeft ook een MoU ondertekend met haar partner Footprint Travel in 2020 omdat we allebei geloven in duurzaamheidswaarden. Footprint Travel (partner van Travel Life) zet zich in voor het principe van verantwoord toerisme en werkt volgens een verantwoord toerismebeleid. Wij als Pejego Tours bieden verantwoord toerisme aan met voorbeelden van de praktische implementatie van:

 1. Vermijden afval en overconsumptie: verminderen, hergebruiken en recyclen bijvoorbeeld: water, papier en blikjes. Het gebruik van plastic proberen wij te minimaliseren
 2. Wij geven klanten de juiste informatie zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over de bestemmingen die ze bezoeken. Zoals het informeren van gasten over hoe ze lokale goede doelen kunnen ondersteunen of deel kunnen nemen aan gemeenschapsprojecten.
 3. Wij volgen de toepasselijke nationale en internationale arbeidswetten, de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en voer de vier fundamentele IAO-conventies uit: IAO-conventie 29 & 105 (gedwongen arbeid), IAO-conventie 98 (organiseren en collectieve onderhandelingen), 111 (discriminatie), IAO conventie 138 & 182 (minimum leeftijd & kinderarbeid). Wij zijn alert op commerciële seksuele uitbuiting van kinderen.
 4. Zorgen ervoor dat gemeenschappen betrokken zijn bij en profiteren van toerisme. Zoals nauw samenwerken met lokale gemeenschap Semoisi om hen te helpen bij het identificeren en ontwikkelen van hun toeristisch potentieel.
 • Share :