3 Guyanas in 15 dagen

Inleiding
Bekijk onze voorbeeldreizen om inspiratie op te doen.
In de afgelopen jaren is gebleken dat bij het samen stellen van reisvoorstellen geen enkel reis eender is, maar ze bevatten wel allemaal bepaalde elementen,  van bezienswaardigheden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden die populair zijn. Er zijn een aantal highlights die bijna iedereen wil bezoeken, zoals de Kaieteur vallen in Guyana, Duivels eiland in Frans Guyana, City trip Paramaribo en de Marrons. Jouw ideale reis hangt natuurlijk af van je persoonlijke wensen:

– Je houdt van avontuur en slaapt liever een nacht in het bos in een hangmat.
– Jij wil graag reizen zoals de locals dat doen.
– Je houd wil graag dieren in het wild zien en als je naar de Guyana’s reist met kinderen wil je excursies doen die voor de kinderen én de ouders leuk zijn!

De ‘voorbeeld reizen’ hebben wij gemaakt om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is tijdens jouw individuele rondreis. Deze voorbeeldreizen kan je boeken zoals ze zijn, maar je kunt ze ook helemaal laten aanpassen naar jouw wensen.

Begin je 15 daagse reis!
Bezoek de 3 Guyana’ s tijdens 1 vakantie! Dat is echt een uitdaging! Je zal aankomen in Suriname en vanaf daar reis je eerst naar Guyana dat ligt aan de west kant van Suriname en vervolgens naar Frans Guyana, die in het oosten zit. Na enkele avontuurlijke dagen in Suriname vertrek je weer vanuit Suriname richting huis.

Bewonder de Dolfijnen en vogels van dichtbij in Suriname tijdens het varen in een traditionele korjaal over de Suriname Rivier. Ervaar de Marron cultuur en dans de Seketi met hen. Zie de Majestueuze Kaieteur waterval in Guyana en bezoek Duivels Eiland met de Catamaran boot & loop in de Space center in Kourou (Frans-Guyana). Geniet van rondleidingen door drie hoofdsteden; Paramaribo, Cayenne en Georgetown en luister naar de inspirerende gids de geschiedenis van de drie Guyana’s tot leven brengt! Tijdens deze vijftien daagse reis, ervaar je de verschillen en overeenkomsten van de 3 Guyana’s!

Hoogte punten:
– Ervaar de Maron cultuur van dichtbij.
– Wandel door het tropisch regenwoud.
– Bezichtiging de Kaieteur vallen van dichtbij.
– Praat Nederlands, Frans en Engels in 1 vakantie.
– Ga zitten in de kleine strafcel van Papillon.
– Zie een test racket van dichtbij.
– Geniet van dansende Dolfijnen.
– Luister naar de historie van 3 landen.

15 daagse programma:
Dag 1, Arriveer in Tropisch Suriname.
Na een lange vlucht arriveer je op de luchthaven Johan Adolf Pengel in Suriname. Een gids brengt je naar het hotel in Paramaribo. S’ avonds eten we samen in een restaurant met smakelijke Surinaamse gerechten.

Dag 2, Historische stadstour, Dolfijnen spotten en een voormalige plantage bezoeken.
Na het ontbijt wandel je om 8.30 uur met de gids door het historische centrum van Paramaribo. De gids neemt je vervolgens mee naar een markt. Na de stadswandeling stap je om 12.00 uur in de bus en rij je naar Leonsberg. Daar stap je in op een kleine boot. Je stopt bij een voormalige plantage en luncht daar. Daarna vaar je in de richting van de Atlantische oceaan om dolfijnen te spotten, als je geluk hebt! Terug op het vasteland word je afgezet bij je hotel en ’s avonds heb je vrije tijd. Diner is om 20.00 uur op eigen kosten.

Dag 3, Paramaribo – Danpaati River Lodge, vaar op de Boven-Surinaamse rivier.
Na een vroeg ontbijt wordt je bij de receptie van het hotel om 6.00 uur s’ochtends opgehaald. Je vertrekt per bus naar Danpaati River Lodge. Tijdens een rit van 3 uur kom je aan in een kleine haven ‘Atjoni’. Hier stap je in een traditionele houten boot, gesneden uit een lange boomstam met buitenboordmotor en binnen 2-3 uur (afhankelijk van het waterniveau) arriveer je bij de Lodge. ‘S Avonds maken we een avondboottocht op de rivier op zoek naar kaaimannen en nachtzwaluwen. Tijdens het diner zullen we samen genieten van de Marron-keuken.

Dag 4, Danpaati River Lodge, ontmoet marrons in dorp Dan en wandel door de Amazone Jungle. In de ochtend vaar je per boot naar de overkant van de rivier, naar het Marrondorp Dan voor de dorpswandeling. Voor de lunch gaan we terug naar de Lodge. Daarna maken we een boswandeling. Tijdens het diner kun jesamen weer genieten van de Marron-keuken.

Dag 5, Danpaati River Lodge – ontspan bij het zwembad – Paramaribo.
Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om te ontspannen bij het zwembad of te zwemmen in de rivier. Na de lunch vertrek je per boot en bus. Deze terugreis duurt ongeveer zes uur. ‘S Avonds kun je genieten van je laatste nacht in Paramaribo. Diner is om 20.00 uur op eigen kosten. 

Dag 6, Paramaribo – Nickerie – Guyana, over de Corantijn
Om 3.00 / 03.30 uur ’s ochtends wordt je opgehaald bij uw hotel in Paramaribo. Na een rit van 3 uurtjes kom je aan in Nickerie. Je wordt afgezet bij de veerboot in South drain. Check-in tijd van de veerboot en douane is om 9.00 uur, tijdens de wachttijd zorgt de gids voor een klein ontbijt. Om 11.00 uur verlaat de veerboot de Surinaamse haven en komt om 11.30 uur aan in Guyana in Moleson Creek. Je rijdt een beetje verder en in het kleine stadje in het land stop je voor een typisch Guyanese lunch. Rond 16.00 uur checkt u in bij het hotel in Georgetown en kun jena deze lange reis opfrissen in je hotelkamer. Diner is om 20.00 uur op eigen kosten.

Dag 7, Guyana – historische wandeling in Georgetown en lekker zwemmen.
Vandaag geen vroeg ontbijt! Om 10.00 uur stapt u in de bus voor een historische bus tour in Georgetown. We zullen samen genieten van een typisch Guyanese lunch. Na de lunch bezoeken we de plaatselijke zwemplaats ‘Splashmins’ om te zwemmen en een korte boottocht in een kreek te maken. Diner is om 20.00 uur op eigen kosten.

Dag 8, Kaieteur Falls.
Om 10.45 uur vertrekt u naar de luchthaven van Ogle voor de reis naar Kaieteur. Check-in tijd is 11.30 uur, tijdens de wachttijd wordt er een kleine lunch verzorgd door de gids. De vlucht is om 12.00 uur en je vliegt over het Amazonewoud. Om 17.00 uur ben je terug in Georgetown. Je wordt afgezet in het hotel en het diner is om 20.00 uur op eigen kosten.

Dag 9, tot ziens Guyana – Hallo Bigipan!
Je verlaat uw hotel in Georgetown om 3.30 uur s’ochtends. Het to-go ontbijt kan tijdens de rit worden gegeten. Na de grensformaliteiten gaan we in Moleson Creek met de veerboot naar South drain aan de Surinaamse grens. Vervolgens rijd je naar het instappunt bij de Nickerie-rivier en stap je aan boord van een kleine boot om naar Bigi Pan te gaan. De lunch wordt geserveerd in Nickerie of Bigi Pan, afhankelijk van het getij in de rivier. Aan het einde van het kanaal is er een enorm meer, dit is Bigi Pan! Kleine, romantische huizen op palen liggen in het water en hier breng je de nacht door. De accommodatie waar u verblijft is eenvoudig. Diner is om 20.00 uur samen. S’avonds kun je kaaimannen gaan spotten. Let op: in dit muggenrijke gebied is het raadzaam om een ​​lange broek en een shirt met lange mouwen te dragen en je insectenwerend middel gebruikt.

Dag 10, Bigi Pan-meer – vogels spotten – Paramaribo.
Na het ontbijt geniet je van een modderbad. Na de lunch pak je alles weer op en vaar je door het Jamaer-kanaal, de Nickerie-rivier naar het district Nickerie. Hier rijd je binnen 3 uurtjes terug naar Paramaribo. Diner is om 20.00 uur op eigen kosten.

Dag 11, Rit naar Cayenne, de hoofdstad van Guyana, Frankrijk.
Na het ontbijt rij je naar Cayenne. De rit is lang ongeveer negen uurtjes inclusief stops voor de veerboot, lunch en toiletpauzes. Diner is om 19.00 uur op eigen kosten. Na het eten stap je in de bus om Fort Ceperou te bezoeken. Daar krijg je ’s nachts een goed zicht op de stad.

Dag 12, Bezoek Devil’s Island in de Atlantische oceaan.
Je verlaat het hotel om 6.00 uur naar Kourou. Bij aankomst in Kourou zorgt de gids voor het ontbijt. Om 7.45 uur check je in bij de gate voor de zeiltocht naar Devils Island. De boot vertrekt om 8.30 uur en de vaartijd is 90 minuten. Je krijgt een wandeltocht op het eiland en de lunch wordt geserveerd in restaurant Auberge des Iles. Na de lunch heb je vrije tijd om te zwemmen in de Atlantische oceaan. De boot vertrekt om 16.00 uur en om 17.30 uur komt u terug in Kourou en check je in een hotel in Kourou. Diner is om 19.00 uur op eigen kosten.

Dag 13, Kourou – Guyana Space Center – Paramaribo
Na een vroeg ontbijt pakken we onze spullen in, stappen in de bus en rijden naar Paramaribo. Maar eerst zullen we de raketbasis bezoeken en de replica van de Arianne-raket per bus bekijken. Deze tour is van 8.00 tot 11.30 uur. We zullen samen lunchen en afscheid nemen van Guyana en de Marowijne rivier oversteken met kleine boten na de douaneformaliteiten. Rijden dan door Paramaribo, binnen 4 uur bereik je het hotel. S ’avonds ben ej vrij en het diner is om 19.00 uur op eigen kosten.

Dag 14, Tot ziens Guyana’s!
S’ochtends ben je vrije om door het stadscentrum te wandelen. Na de lunch neem je afscheid van Suriname en verlaat je Paramaribo. De bus haalt je op bij het hotel en zet je af op de internationale luchthaven Johan Pengel. Heb een veilige reis naar huis.

Dag 15, Aankomst thuis!
Vandaag kom je aan in Amsterdam nog even en je bent thuis. Nu kun je beginnen om uw plezierige vakantie in de Guyana’s te delen met anderen!

Wat is wel inbegrepen in de prijs?
– Vervoer per bus en boot.
– Overnachting in hotel Paramaribo met ontbijt.
– Accommodatie gedurende de trips (eigen kamer basic en / of gedeelde bad en toilet).
– Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen in de prijs, indien vermeld in het programma.
– Stadstour in Paramaribo.
– Jungle en dorpswandelingen.
– Gids.
– Ontbijt de gehele vakantie.
– Airport service.
– Prijs op basis van 2 personen per kamer.

Wat is niet inbegrepen in de prijs?
– Alcoholische drank.
– Internationale ticket.
– Visa.
– Tip.
– Lunch en diners zoals vermeld in het programma.
– Reisverzekering.

Opmerking: de wijzigingen kunnen worden aangebracht in het programma, afhankelijk van het weer, het waterpeil van de rivieren en een minimale aanwezigheid is vereist.

Wil jij van de voorbeeld reis een reisvoorstel aanvragen, dat kan! Vul dan het Boekingsformulier in.

  • Share :
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery