20 daagse Familie reis

Inleiding
Bekijk onze voorbeeldreizen om inspiratie op te doen.
In de afgelopen jaren is gebleken dat bij het samen stellen van reisvoorstellen geen enkel reis eender is, maar ze bevatten wel allemaal bepaalde elementen, van bezienswaardigheden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden die populair zijn. Er zijn een aantal highlights die bijna iedereen wil bezoeken, zoals de Kaieteur vallen in Guyana, Duivels eiland in Frans Guyana, de binnen van Paramaribo en de Marrons. Jouw ideale reis hangt natuurlijk af van je persoonlijke wensen:
– Je houdt van avontuur en slaapt liever een nacht in het bos in een hangmat.
– Jij wil graag reizen zoals de locals dat doen.
– Je houd wil graag dieren in het wild zien en als je naar de Guyana’s reist met kinderen wil je excursies doen die voor de kinderen én de ouders leuk zijn!

De ‘voorbeeld reizen’ hebben wij gemaakt om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is tijdens jouw individuele rondreis. Deze voorbeeldreizen kan je boeken zoals ze zijn, maar je kunt ze ook helemaal laten aanpassen naar jouw wensen.

Begin je 20 daagse familie rondreis!

Prijs op aanvraag.
Voor families die reizen met kinderen (7-14 jaar) hebben wij speciale rondreizen samengesteld waarbij zowel de ouders als de kinderen niet alleen een super leuke vakantie hebben maar ook een ervaring voor het leven mee krijgen! Aan het begin van de reis krijgt elk  kind een Reisboek mee met leuke weetjes, dieren puzzels en ruimte om hun eigen ervaringen op te schrijven. Super leuk toch! Dan hebben de kinderen een aandenken aan hun reis naar Suriname.  Bij reizen met kinderen wordt er zoveel mogelijk privé gereisd met andere worden de familie beschikt over een eigen auto met chauffeur en gids. Mocht er tijdens de reis bijvoorbeeld een kindje ziek worden of de kinderen zijn moe dan kan het programma omgegooid worden zonder boze blikken van andere gasten!  Wij zorgen ook voor kind vriendelijke gidsen, die de kinderen betrekken en ook hun tijd nemen om verhalen goed uit te leggen.

Hoogte punten:
– Bezoek de Leovallen.
– Sta oog in oog met een spin.
– Schudt je heupen los tijdens de Seketi marron dans.
– Zie hoe de marrons leven in het bos.
– Kajak in je eentje over rivier.
– Bak je eigen cassave broodje.
– Zing liedjes onder de miljoenen sterren hemel.
– Baad in de rivier.

Programma:

Dag 1. Aankomst in Suriname, voor transport van de luchthaven naar het hotel wordt verzorgd. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 2.Vrije ochtend in Paramaribo,  in de vooravond, zeeschildpadden en dolfijnen spotten. Dit is een bijzondere ervaring om deze dieren van dichtbij mee te maken! Voor lunch zorg je zelf voor.

Dag 3.City trip. In de ochtend krijg je een rondleiding met uitleg over de koloniale historie van Paramaribo die op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst staat. 

Dag 4. Vertrek uit Paramaribo naar Coesewijne en rij met de bus ongeveer 2,5 uren en daarna kajakken op de Coesewijne rivier dwars door het bos. Je slaapt in een open kamp in een hangmat, de rivier is je badkamer en het bos is je toilet. Er is grote kans om dieren te spotten zoals de reuzen otter, kaaimannen en vogels.

Dag 5. Na het ontbijt moet je door kajakken naar het ophaal punt en na de lunch vertrek je uit Coesewijne naar Stone Island, transfer per bus, ongeveer 2 uren rijden en je slaapt op een bed in Stone Island. Stone Island is een schiereiland dat ligt in het Brokopondo meer.

Dag 6. Bezoek aan Brownsberg, wandel door het regenwoud naar de Leovallen. Dit is een pittige klim, maar een ervaring waard! Verschillende dieren kom je tegen zoals, slangen, apen, spinnen, kikkers, hazen, powisies en andere vogels. In de namiddag vertrek je naar Stone Island om daar weer de nacht door te brengen.

Dag 7. Vertrek van Stone Island naar Maron dorp Semoisi, transfer per auto 2 uur en met prive boot ongeveer 3-4 uren varen langs verscheidene dorpen en overnachten  in een hangmat of bed. Hier maken je kinderen kennis met kinderen uit het dorp. Als het nog daglicht is kan er een potje gevoetbald worden of slagbal worden gespeeld.   

Dag 8. Vanuit Semoisi maak je een bos wandeling en ga je samen met de gids en een tante van de gids naar een kostgrond om cassave te trekken uit de grond. Terug in het dorp ga je een handje mee helpen om de  cassave te schillen, wassen en raspen. Want morgen bak jij je cassave eigen broodje!           

Dag 9. Semoisi, dorpswandeling wordt gemaakt en de gids legt uit hoe het dorp is ontstaan. Ook de school wordt bezocht en kunnen je kinderen eventueel een paar uurtjes meelopen in de klas. Let wel dit moet van te voren worden aangegeven! In de avond kun je genieten van de miljoenen sterren hemel met een kampvuur. De kinderen zijn vrij om samen met de lokale kinderen  liedjes te zingen!

Dag 10. Semoisi, vrije dag. Vandaag beslis je zelf wat te doen. Hengelen, zwemmen in de rivier, in de hangmat een boekje lezen of naar het naburige dorp Penpen lopen? Alles is mogelijk!

Dag 11. Semoisi, vandaag vertrek je vroeg per boot naar dorp Djoemoe om de Ananas berg te beklimmen, als je geluk hebt vindt de gids ook rijpe ananassen. Heerlijk vers zoet fruit na de wandeling is echt welkom! Na de picknick lunch moeten de  zwemspullen aan gedaan worden  en met de boot vaar je de Tap a watra (sula) rotsformatie. Hier kun je de vermoeide benen lekker laten bijkomen!

Dag 12. Je groet je nieuwe familie en vertrekt vroeg na het ontbijt richting Carolina oord. Dit is een recreatie oord waar de kinderen weer volop kunnen zwemmen in het donkere coca cola water. Dit is een tussenstop zodat jullie niet terug naar Paramaribo hoeven om de volgende dag door te reizen naar Blanchemarie vallen. Transfer geschiedt per boot ongeveer 3 uren (afhankelijk van het getij) en met de bus nog 3 uurtjes rijden. Slapen gebeurt in je eigen huisje op Carolina oord.         

Dag 13. Vanuit Carolina vertrek je na het ontbijt richting Blanchemarie. De busrit  duurt ongeveer 8 uurtjes, natuurlijk worden er de nodige tussen stops gemaakt om te plassen en te lunchen.  Overnachten is op Blanchemarie, nadat je bent aangekomen stel ik voor om  meteen een duik te nemen in de rivier. Verrukkelijk na die lange rit! Die arme billetjes!

Dag 14. Vanuit je logeerplek maakt je samen met de gids een wandeling om de machtige en grootste waterval van Suriname! De Blanche marie watervallen! Neem de zwemspullen mee, misschien is het mogelijk aan de kant een beetje te poedelen en te genieten van dit ware natuur spektakel! In de avond maak je met de auto een bos ritje.

Dag 15. In de vroege ochtend verlaat je dit magisch plekje met uw bagage, om met de gids naar  Apoera te gaan. Hoe vroeger je vertrekt hoe groter de kans is om wilde dieren et spotten zoals een overstekende jaguar, hert, miereneter of Harpy arend! Nou dat zal pas tof zijn! Apoera is een Inheems dorp gesticht door de overheid om de bauxietontwikkeling te stimuleren. Helaas zijn deze plannen door de binnenlandse oorlog nooit uitgevoerd!  Je brengt een bezoek aan de omliggende Inheemse dorpen en misschien kunt u een souvenirtje scoren! De overnachting vindt plaats in Apoera.

Dag 16. Vanuit Apoera vertrek je vroeg met de boot naar district Nickerie om van daaruit direct door te varen naar Bigipan. De reis begint met heerlijke rivier tocht in de vroege uurtjes op de Corantijn rivier. Kijk je ogen uit misschien kun je vogels of kaaimannen spotten. Deze rivier is tevens de grens rivier en het bos aan uw linkerhand  behoort tot Guyanees grond gebied. In Nickerie aangekomen stap je meteen op de bus naar de opstapplaats. Hier stap je wederom in een bootje eerst de Nickerie rivier en dan Djameer kanaal op richting  Bigipan. Na een uurtje varen kom je aan bij een gigantisch meer! Geniet onder weg  van de vele vogels, kaaimannen, apen en veel meer. De huisjes staan op stelten op het meer en de overnachting vind plaats in je eigen kamer, bad en toilet delen met andere internationale gasten.     

Dag 17. Geniet vroeg s’morgens van de vele Flamingos en Rode Isbissen die in grote aantallen daar overwinteren. Na de lunch verlaat je Bigipan en rijdt de chauffeur richting Paramaribo. De transfer per boot en bus zal ongeveer 5 uurtjes duren. Je wordt afgezet bij het hotel voor diner moet je zelf zorg dragen.

Dag 18. Laatste vrije dag in Paramaribo. Duik je nog het centrum in om de laatste souvenirs en boodschappen te doen? Lunch en diner zorg je zelf voor.             

Dag 19. Vertrek naar Amsterdam, voor transport naar de luchthaven wordt gezorgd.    

Dag 20. Vandaag kom je aan op luchthaven Schiphol in  Amsterdam. Alvast wel thuis. Nu kan het nagenieten beginnen van deze onvergetelijke ervaring!                    

Wat is wel inbegrepen in de prijs?
– Vervoer per bus en boot.
– Overnachting in hotel Paramaribo met ontbijt.
– Accommodatie gedurende de trips (eigen kamer basic en / of gedeelde bad en toilet).
– Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen in de prijs, indien vermeld in het programma.
– Stadstour in Paramaribo.
– Jungle en dorpswandelingen.
– Gids.
– De gehele vakantie ontbijt.
– Airport service.
– Prijs op basis van 2 personen per kamer.

Wat is niet inbegrepen in de prijs?
– Alcoholische drank.
– Internationale ticket.
– Visa.
– Tip.
– Lunch en diners zoals vermeld in het programma.
– Reisverzekering.

Opmerking: de wijzigingen kunnen worden aangebracht in het programma, afhankelijk van het weer, het waterpeil van de rivieren en een minimale aanwezigheid is vereist.

Wil jij van de voorbeeld reis een reisvoorstel aanvragen dat kan! Vul dan het Boekingsformulier in.

  • Share :
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery