10 dagen cultuur & natuur snuiven in Suriname

Inleiding
Bekijk onze voorbeeldreizen om inspiratie op te doen.
In de afgelopen jaren is gebleken dat bij het samen stellen van reisvoorstellen geen enkel reis eender is, maar ze bevatten wel allemaal bepaalde elementen, van bezienswaardigheden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden die populair zijn. Er zijn een aantal highlights die bijna iedereen wil bezoeken, zoals de Kaieteur vallen in Guyana, Duivels eiland in Frans Guyana, de binnestad van Paramaribo en de Marrons. Jouw ideale reis hangt natuurlijk af van je persoonlijke wensen:

– Je houdt van avontuur en slaapt liever een nacht in het bos in een hangmat.
– Jij wil graag reizen zoals de locals dat doen.
– Je houd wil graag dieren in het wild zien en als je naar de Guyana’s reist met kinderen wil je excursies doen die voor de kinderen én de ouders leuk zijn!

De ‘voorbeeld reizen’ hebben wij gemaakt om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is tijdens jouw individuele rondreis. Deze voorbeeldreizen kan je boeken zoals ze zijn, maar je kunt ze ook helemaal laten aanpassen naar jouw wensen.

Begin je 10 daagse avontuur!
Geniet van de stadstour in Paramaribo, waarbij de binnenstad op de Unesco Wereld Erfgoed lijst staat sinds 2002. Bezoek een marron-chief in het dorp Semoisi, bak je eigen cassave brood, geniet heerlijk in een stroomversnelling en beklim de Ananas berg.

Prijs op aanvraag.

Hoogte punten:
• Beleef de hoofdstad Paramaribo die vol zit met historie.
• Baad in de rivier.
• Klim de Ananas berg en eet verse ananas.
• Sta onder de watervallen in Brownsberg.
• Vaar in een traditionele korjaal gemaakt uit een uitgeholde boomstam.
• Bak je eigen cassave brood op hout.

Programma

Dag 1: Ons uitgangspunt is vanaf Schiphol, hier vlieg je rechtstreeks naar Paramaribo. Op de Johan Adolf Pengel luchthaven word je opgehaald en gebracht naar je hotel in Paramaribo.

Dag 2: Na het ontbijt maak je een stadstour met de bus om een indruk te krijgen van de geschiedenis van Suriname. De tour omvat historische gebouwen en standbeelden. Je zal de nacht doorbrengen in het hotel in Paramaribo.

Dag 3: Vrije dag, slapen in het hotel in Paramaribo.

Dag 4: In de ochtend ga je met de bus naar het natuurpark Brownsberg. Op Brownsberg maken we een wandeling naar de Irene val en genieten ter plaatse van de dieren. Slaap in een eenvoudige accommodatie bij Stone Island.

Dag 5: Vandaag zul je afscheid nemen van Stone Island en reizen met de bus naar Pokigron (Atjoni) en per boot reis je verder naar marron dorp Semoisi. Deze reis duurt ongeveer 6 uurtjes. Daar aangekomen wordt je welkom geheten door gastvrouw Fina. Hier zal je de nacht zult doorbrengen in een eenvoudig huisje.

Dag 6: In Semoisie neem je deel aan het proces van het maken van cassave brood en breng je bezoek aan de hoofd kapitein van Semoisi, als hij vrij is. Je slaapplaats is wederom in Semoisi.

Dag 7: Nadat je zelf je eigen cassave brood heb gebakken, vertrek je met de boot richting Djumu om vandaar uit te wandelen naar de Ananas berg. Na de wandeling bezoek je het dorp van het Stamhoofd. Ga daarna lekker afkoelen in de Tap a Watra stroomversnelling. Je slaapplaats is weer in Semoisi.

Dag 8: Nadat je afscheid hebt genomen van je nieuwe familie vertrek je met de boot en bus terug naar Paramaribo. De reis duurt ongeveer 6 uurtjes en in de middag kom je aan in Paramaribo. Je zal zelf zorgdragen voor je avondeten.

Dag 9: Laatste dag in Suriname, je vliegt terug naar Amsterdam. Je neemt afscheid van Suriname. Voor transport naar de luchthaven wordt gezorgd.

Dag 10: Aankomst op de luchthavenSchiphol in Amsterdam.

INBEGREPEN:
– Airport service in Suriname.
– De activiteiten genoemd in het programma.
– Vervoer per bus en boot.
– Overnachtingen in een hotel in Paramaribo met ontbijt.
– Overnachtingen in een guesthouse (soms eenvoudig en/of gedeelde kamers met gedeelde faciliteiten).
– Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen in de prijs als je op tour bent.
– Verblijf in Semoisi / Stone island is op basis van volpension.
– Stadstour in Paramaribo.
– Airport service in Suriname.
– De activiteiten genoemd in het programma.
– Gids.

NIET INBEGREPEN:
– Internationale vlucht en boekingskosten.
– Visa.
– Reisverzekering.
– Tip/vergoeding.
– Alcoholische drankjes.
De kamers zijn op basis van 2 personen.

Opmerking: de wijzigingen kunnen worden aangebracht in het programma, afhankelijk van het weer, het waterpeil van de rivieren en een minimale aanwezigheid is vereist.

Wil jij van de voorbeeldreis een reisvoorstel aanvragen dat kan! Vul dan het  Boekingsformulier in.

  • Share :
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery
Portfolio Gallery