Guyana

Guyana wint 3 toerisme onderscheidingen in 2019; ‘Beste in Duurzaam Toerisme‘, ‘Beste Eco-Toeristische bestemming in de wereld’ en is in de top-10 van ‘Duurzame Bestemmingen’.
Guyana ligt in het noorden van Zuid-Amerika en grenst aan Suriname in het oosten. Guyana grenst ook aan Brazilië en Venezuela. Het land is bekend om de grote gebieden Amazone regenwoud met vele bergen, rivieren, meren, beekjes en watervallen. De bekendste waterval is de Kaieteur Waterval. Deze behoort tot de grootste one-drop waterval in de wereld. De hoofdstad van het land is Georgetown. Guyana was een lange tijd geleden een kolonie van Nederland en dat kan je nog zien in een aantal straat-en plaatsnamen zoals Fort Zeelandia en Fort Kijk Overal.

Guyana’s bevolking is opgebouwd uit verschillende etnische groepen: Inheemsen, Afrikanen, Europeanen en Chinezen. 90 % van de inwoners leven in de kustvlakte langs de Atlantische oceaan. Engels is de officiële voertaal in Guyana. Creoolse, Urdu en Hindi worden er ook gesproken. De bevolking van Guyana werd geschat op 773.303 in 2016. Je rijdt aan de linkerkant van de weg, één van de resten van het Engels kolonialisme!
Munteenheid – In Guyana, wordt betaald met de Guyanese dollar (GYD). Vreemde valuta kun je omwisselen bij de bank of bij de wisselkantoren in de stad.
Homoseksualiteit– In Guyana ben je onderhevig aan de lokale wetgeving en hier is homoseksualiteit strafbaar! Als je in strijd handelt van de lokale wetgeving, zelfs zonder het te weten, kan je het land worden uitgezet, gearresteerd of gevangen worden genomen. Openbare uitingen van homoseksualiteit, zoals handen houden of zoenen in het openbare plaatsen, kunnen leiden tot de arrestatie en gevangenisstraf.
Gele koorts vaccinatie- Bij het binnenkomen in Guyana wordt je gevraagd naar je vaccinatie kaart. Dus hou kaart met de vaccinatie tegen Gele koorts dicht bij je. De controle zal worden uitgevoerd door de Immigratie officieren bij alle grensovergangen, havens en op de internationale luchthavens. Reizigers die niet gevaccineerd zijn tegen Gele koorts zal de toegang worden geweigerd tot het land. Vaccinatie moet plaatsvinden ten minste 10 dagen voorafgaand aan de reis.


Geïnspireerd?! Bekijk dan de voorbeeldreis:
3 Guyanas in 15 dagen

  • Share :