Corona gekte en alsnog stage lopen!

Corona gekte en alsnog stage lopen!

Dit overkomt 18 studenten van de Breda University of Applied Sciences (BUAS) in Nederland waaronder stagiair Sean. De wereldwijde crisis vanwege het Coronavirus laat, net in veel andere sectoren, zijn sporen na voor stagiaires in het toeristisch bedrijfsleven. Reeds vertrokken stagiaires moeten halsoverkop worden teruggehaald, stage plakken sluiten hun deuren en daar zit je dan als stagiair, thuis in de Corona crisis.

Hulp komt eraan!

Slimme Wendy van Assenberg van Build Your Travel Bizz komt op 1 april (…nee geen 1 april mop) op het  genereuze idee om de groep toeristisch midden- en klein bedrijven, die zij in haar bestand heeft, te koppelen met deze radeloze stagiaires! Na een aantal intensieve dagen van mailen, bellen en natuurlijk een beetje stressen, tussen Wendy, de ondernemers en de BUAS, is het Wendy gelukt het voor mekaar te krijgen en 14 april hebben we de grote kick-off gehad!!!! Super tof!! En ook mij persoon, als manager van reisbedrijf Pejego Tours, mag meedoen!!! Yepi!!!

Wat te doen in 10 weken?

Dan zal jij je natuurlijk afvragen wat gaan de stagiaires met de ondernemers, zoal doen in komende 10 weken? Kleine ondernemers (MKB-ers) zijn vaak manusje van alles binnen hun bedrijf doordat ze geen (of minder) werknemers hebben hierdoor staat website optimaliseren meestal heel laag op de te-doen lijst! Dit ondanks het feit dat deze ondernemers heel erg afhankelijk zijn van gasten die binnen komen via internet! Door de corona virus ligt de gehele toerisme sector plat hierdoor ontstaat er ruimte om te werken aan (strategische) bedrijfsactiviteiten waar men in normale omstandigheden niet altijd aan toe komt. De vindbaarheid op internet/ zoekmachines is er hier één van.

Google moet jouw bedrijf  eerst vinden!

Het belang van deze vindbaarheid in Google hoeven we niemand meer uit te leggen. Zoekmachineoptimalisatie is een activiteit die vooral op de midden- en lange termijneffect heeft, en dat is nu juist het strategisch perspectief dat veel ondernemers in moeten nemen. Ze moeten nu investeren in activiteiten die ze in de best mogelijke concurrentiepositie plaatsten wanneer over een aantal maanden de internationale reisbranche weer aantrekt.

Succes!

Wendy, de  stagiaires en MKB-ers zullen samen de 10-weken praktisch georiënteerde cursus zoekmachineoptimalisatie volgen. Dit om websites te verbeteren en hun concurrentiepositie te verhogen. Succes iedereen and stay safe!

Tania van Velthuizen is de eigenaar en manager van Pejego Tours. Ze is geboren en getogen in Suriname. Ze studeerde Surinaamse rechten en houdt van reizen. Voordat ze naar Europa ging, werkte ze bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling, dus bezocht ze elk stukje Amazonewoud. In die tijd werd ze verliefd op alles wat het te bieden had, inclusief de indianen en de marrons, de fauna en flora. Ze schreef ook een boek over de landrechten van Inheemsen en de afstammelingen van de Marrons.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *