‘Touroperator Pejego Tour en Corona’

‘Touroperator Pejego Tour en Corona’

Net als vele andere bedrijven is ook de toerisme sector hard getroffen door de Covid- 19. Landen zitten op slot en niemand gaat op reis! Ook zo met Pejego tours! De huidige klanten worden geadviseerd hun reis te verschuiven als dat mogelijk is voor hun en er komen geen nieuwe aanvragen binnen. En daar zit je dan, ineens heb je zeeën van tijd! Maar zoals het een goede ondernemer betaamd is stil zitten geen optie! Wij moeten vooruit denken! Er zijn ook altijd klusjes die zijn blijven liggen, waarvoor er of geen tijd was of niet mogelijk was. Deze Corona periode heeft Pejego Tours gebruikt om haar gidsen te trainen en van gedachten te wisselen over de toekomst.

Gidsen trainen

Voor Pejego Tours is deze periode de uitgelezen periode om met haar gidsen bezig te zijn, want de gidsen zijn namelijk allen tegelijk thuis! Ideaal om met ze aan de slag te gaan! Wel dan via Zoom meetings want ook ik ben gestrand in Hongarije vanwege Covid-19!

Waarin zijn de gidsen getraind?

De onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de trainingen varieerden heel erg; van wat verwacht de Europese toerist tot wat betekent WFTG! De trainingen waren informatief maar de inbreng van de gidsen was van eminent belang! Na de trainingen kwam ik (als trainer en eigenaar van Pejego tours) eigenlijk tot de conclusie dat mijn gidsen ‘De ambassadeurs zijn van Suriname’! Ik ben ook van plan ze in de toekomst zo te behandelen! (hopelijk lezen mijn gidsen deze blog niet!!)

Wat nog meer?

We hebben inmiddels 4 trainingsdagen achter de rug, er volgen nog EHBO, Vogels spotten en Mangrove trainingen. En zoals een goede trainer betaamd heb ik de gidsen gevraagd een evaluatie formulier in te vullen over de afgelopen trainingen. Een reactie op de vraag, wat ga je vanaf nu anders doen werd geantwoord; ik ga doelbewuster communiceren, minder of helemaal geen plastiek gebruiken en de gasten zoveel mogelijk betrekken in alles wat we doen op een tour.”

WFTG betekent World Federation of Tourist Guide en Suriname is in december 2017 lid geworden van de NGO via de United Tour Guides Suriname. Zo dan heb jij ook wat nieuws geleerd!

“Wherever you want to go in the 3 Guianas”, we make it possible!

Chat, mail of bel ons: www.pejegotours.com

Tania van Velthuizen is eigenaar van Pejego Tours. Ze is geboren en getogen in Suriname. Ze studeerde Surinaamse rechten en houdt van reizen. Voordat ze naar Europa ging, werkte ze bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling, dus bezocht ze elk stukje Amazone regenwoud. In die tijd werd ze verliefd op alles wat het te bieden had, inclusief de indianen en de marrons, de fauna en flora. Ze schreef ook een boek over de gronden rechten van Inheemsen en de afstammelingen van de Marrons.