Familie vakantie naar Suriname

Familie vakantie naar Suriname

Avontuurlijk Suriname met schattige luiaards hoog in de bomen en de sporen van de Nederlandse nederzetting in een tropisch klimaat zijn een ideale combinatie voor een onvergetelijke ervaring met jongeren! Ga kajakken, quad rijden, spot dolfijnen, zeeschildpadden en luiaards. Fiets dwars  door plantages, slaap in een hangmat, baadt in de rivier, en ervaar de marron cultuur. Zin in een stevige wandeling? Dat kan, wandel de Voltz berg op! Hier leest u 9 tips ter inspiratie voor een ongelooflijke ervaring voor het hele gezin.

1) Kajakken met de familie!

Dit is een geweldige familie activiteit! Wij raden een privé reis aan, de gids heeft dan alle tijd voor uw kinderen. U kiest voor een één-daagse activiteit of een twee-daagse activiteit waar je kampeert in de open lucht, en in een hangmat slaapt naast de rivier. Als dit niet avontuurlijk is!

2) Raleighvallen gelegen in het grootste natuurpark van Suriname!

Echt een avontuurlijke tocht naar de Raleighvallen! Het is een 9-uur durende boot en auto rit, maar eenmaal daar is er genoeg te doen! Bijvoorbeeld, het beklimmen van de Voltzberg. Het is een intensieve beklimming, maar de buitengewoon adembenemend uitzicht over de weelderige regenwoud is de moeite waard! Daarna lekker  de vermoeide benen laten afkoelen in een Sula (een stroomversnelling).

3) Quad rijden, Ziplining en zwemmen in een kreek

Houdt u van een adrenaline rush? Dan raden wij u aan om een quad rijden en te gaan zip -linen! Op een quad rijdt u door bospaden, in de Savannah jungle, voel de wind in uw haren! Of ga zip- linen, op de 1500 meter lange kabelbaan, de langste van het land! Soef  door het bladerdak en de donkere wateren! Na alle opwinding volgt een duik in de kreek om af te koelen. Of neemt u liever een modderbad; immers, de klei is erg gezond voor je huid. Let op: de minimumleeftijd voor het alleen rijden op een quad is 17. 

4) Dolfijnen spotten

Dicht bij van Paramaribo, kunt dolfijnen spotten. Vaar in een traditionele boot  over de Suriname rivier, en laat de gids jouw vertellen over de roze dolfijnen. Ze zijn nieuwsgierig van aard, als je geluk hebt komen ze dicht bij de boot en geven ze een show! Houd uw camera gereed!

5) Een fietstocht naar de oude plantages

Kinderen willen bewegen, dus neem ze mee op een eendaagse fietstocht naar de plantages. Steek de rivier over met een traditionele boot en bezoek het open lucht museum Fort Nieuw Amsterdam. Dit is een oud fort waar de u kanonnen nog steeds kunt bewonderen!  worden gevonden. Fiets langs mosquen, tempels en huizen van de lokale bewoners en maak een stop op oud plantage  Pepperpot.

6) Spot zeeschildpadden

Bij Braamspunt in de buurt van Paramaribo, kunt u deze zee schildpadden van dichtbij bewonderen! Bij het vallen van de avond, zal u  worden begeleid door een deskundige gids en op zoek gaan naar zeeschildpadden. De zeeschildpad komt aan wal om eieren te leggen. Ze  maakt eerst een gat, waar ze meer dan 100 eieren inlegt, maakt het gaat dicht en vervolgt haar weg terug naar de zee. Het is een eer om dit majestueuze dier van dicht bij te zien! De gids geeft u instructies voor het bekijken van dit indrukwekkend gezicht, zonder verstoring van de zeeschildpadden. Het broedseizoen is van februari tot augustus.

7) Zie wilde dieren in Brownsberg 

Brownsberg natuurpark is bekend om de grote hoeveelheid wilde dieren en planten. Dit maakt het ideaal voor wandelingen geleidt door een deskundige gidsen. In dit natuurpark komen alle 8 aap soorten van Suriname voor! Als je er geen ziet horen zul je ze wel! Het gebrul van de Brulaap, lijkt al sof het hele oerwoud trilt! Vaar tussen de toppen van de dode bomen op van Blommenstein stuwmeer. Dit is een grootste stuwmeer van Suriname met de hulp van een gids, zult u waarschijnlijk in staat zijn om ter plaatse een luiaard of een aap te spotten in een boom. 

8) Een ‘back to basic’ trip naar Kasikasima berg

Heeft u een atletisch gezin die waarbij ieder lid een goed uithoudingsvermogen heeft? Dan is deze  -achtdaagse survival – trip de avontuur voor uw gezin! Slaap in hangmatten, in open kampen en baadt in de rivier. Hengel je eigen lunch, vaar in een traditionele boot over de rivier en bekim de Kaskasima berg!  Let wel tijdens deze reis, kan je een slang of spin tegen komen! Een echte Steve Irwin avontuur!

slang in het bos

9) Laat u kinderen samen spelen!

Een meerdaagse trip naar  Semoisi, een marrondorp aan de Boven-Suriname Rivier, is super leuk. Uw kinderen laten zwemmen met de lokale kinderen in de rivier en samen hengelen! De kinderen in Semoisi spreken de lokale taal, maar ook Nederlands, dus geen probleem! Bezoek een kostgrond, bak je eigen cassave brood, zing liedjes bij het kampvuur en een bezoek de Ananas berg en eet een verse ananas! Avontuur gegarandeerd!

Een reis naar Suriname betekent dat jouw kinderen thuis komen met een ervaring voor het leven!

Tania van Velthuizen is de eigenaar en manager van Pejego Tours. Ze is geboren en getogen in Suriname. Ze studeerde Surinaamse rechten en houdt van reizen. Voordat ze naar Europa ging, werkte ze bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling, dus bezocht ze elk stukje Amazonewoud. In die tijd werd ze verliefd op alles wat het te bieden had, inclusief de indianen en de marrons, de fauna en flora. Ze schreef ook een boek over de landrechten van Inheemsen en de afstammelingen van de Marrons.